Ingrediente
450 g zucchini (sau dovlecei)
sare
600 g faina
10 g drojdie uscata (sau 30 g drojdie proaspata)
4 linguri parmezan ras
piper negru proaspat macinat
2 linguri ulei de masline
apa calduta (cca 200 ml)
galbenus+lapte pentru uns
susan pentru garnisit
Dovleceii, rasi pe razatoarea mare (cu tot cu coaja) se presara cu sare si se lasa sa se scurga,cam 30 min. Apoi se storc bine. Drojdia am dizolvat-o cu putina apa calduta si 2 lingurite zahar, si am lasat-o sa creasca in adancitura facuta in faina, cam 10 min. Apoi am adaugat dovleceii (eu am cam scapat sare pe ei, si din cauza asta nu am mai adaugat sare si la aluat), parmezanul ras, uleiul, piperul si apa calduta, se mai poate pune 1 lingurita de sare.
Am pus KA-ul sa framante pana a rezultat un aluat cam asa (putin cam lipicios, din cauza dovleceilor)
Am pus la dospit (in cuptorul incalzit si stins, la 40 grade) cam o ora..pentru ca m-am luat cu treaba si mi-am adus aminte ca mai am si painea de terminat

Apoi am impartit aluatul in 8 (pe masa unsa cu ulei, si mainile la fel). Si le-am asezat intr-o tava cu peretii detasabili cu diam. de 23 cm (unsa si tapetata cu faina). Si am mai lasat la crescut pana a ajuns la marginea tavii...cam 30 min. Unsa cu galbenus+lapte, presarate seminte de susan...si la copt, cam 25-30 min, la 200 C (400 F).
Nessun commento:
Posta un commento