giovedì 4 ottobre 2012

               Tarta alpina de mere este un desert delicios, tipic italian.

Tarta Alpina De Mere (tarta alpina de mere)
Tarta alpina de mere este o prajitura cu mere minunata si foarte parfumata care se face in general toamna, dupa ce apar pe piata merele adevarate. Se face extrem de simplu si rapid si daca o serviti langa un pahar de lapte, o sa fie absolut delicioasa. Prima data cand am incercat aceasta tarta alpina de mere, am fost incantata de aluatul pufos al prajiturii si am terminat-o destul de rapid.

Ingrediente Tarta Alpina de Mere

  • 220 gr faina
  • 100 gr zahar tos
  • 125 gr unt
  • 2 oua
  • coaja lamaie/coaja portocala
  • 2 mere mari
  • 1 plic praf copt
  • 6 linguri lapte
  • esenta rom (optional)
  • esenta vanilie (optional)
  • miere pentru uns

Mod de preparare

  • Topim untul la bain marie sau in cuptorul cu microunde, apoi il lasam sa se raceasca.
  • Mixam ouale intregi cu zaharul si un strop de sare pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
  • Adaugam peste mixul de oua si zahar, untul topit rece, esentele si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si laptele.Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si hartie de copt si o nivelam frumos cu o spatula de plastic.
Tarta Alpina De Mere (aluat tarta alpina de mere)
  • Asezam deasupra merele curatate,taiate in doua, si apoi fiecare jumatate crestata cu cutitul in patratele(le afundam un pic in aluat) si le pudram cu putin zahar.
  • Coacem tarta alpina de mere in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-40 minute sau pana cand se rumeneste frumos si uniform.
  • Dupa ce scoatem prajitura cu mere din cuptor, o ungem cu miere sau marmelada de caise/piersici/mere.
Tarta Alpina De Mere (tarta alpina de mere coapta)
  • Este delicioasa!
Tarta Alpina De Mere (felie tarta alpina de mere)

Nessun commento:

Posta un commento