Tarta alpina de mere este un desert delicios, tipic italian.
Tarta alpina de mere
este o prajitura cu mere minunata si foarte parfumata care se face in
general toamna, dupa ce apar pe piata merele adevarate. Se face extrem
de simplu si rapid si daca o serviti langa un pahar de lapte, o sa fie
absolut delicioasa. Prima data cand am incercat aceasta tarta alpina de mere, am fost incantata de aluatul pufos al prajiturii si am terminat-o destul de rapid.
Ingrediente Tarta Alpina de Mere
- 220 gr faina
- 100 gr zahar tos
- 125 gr unt
- 2 oua
- coaja lamaie/coaja portocala
- 2 mere mari
- 1 plic praf copt
- 6 linguri lapte
- esenta rom (optional)
- esenta vanilie (optional)
- miere pentru uns
Mod de preparare
- Topim untul la bain marie sau in cuptorul cu microunde, apoi il lasam sa se raceasca.
- Mixam ouale intregi cu zaharul si un strop de sare pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
- Adaugam peste mixul de oua si zahar, untul topit rece, esentele si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si laptele.Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si hartie de copt si o nivelam frumos cu o spatula de plastic.
- Asezam deasupra merele curatate,taiate in doua, si apoi fiecare jumatate crestata cu cutitul in patratele(le afundam un pic in aluat) si le pudram cu putin zahar.
- Coacem tarta alpina de mere in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-40 minute sau pana cand se rumeneste frumos si uniform.
- Dupa ce scoatem prajitura cu mere din cuptor, o ungem cu miere sau marmelada de caise/piersici/mere.
- Este delicioasa!

Nessun commento:
Posta un commento