mercoledì 19 settembre 2012


Paine rustica cu masline

Paine rustica cu masline (ggggg1)
Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 370 gr apa calduta
  • 15 gr drojdie proaspata/4 gr dorjdie uscata
  • 1 lingurita miere/zahar/malt
  • 1 lingurita rasa sare
  • 100-125 gr masline negre
In cazul in care nu va plac maslinele o puteti face cu nuci, rosii deshidratate taiate in bucatele mici, diferite seminte ( in, floarea soarelui, dovleac, etc), cu un mix de ierburi ( salvie, rozmarin, iarba ciorii, origano, maghiran).
Punem faina intr-un vas si facem o gropita in centrul ei. Frecam drojdia cu 1 lingurita de miere sau zahar sau malt si o amestecam apoi cu apa calduta (nu fierbinte!).
Turnam apa in centrul fainii si amestecam putin pana prinde consistenta. taiem maslinele in feliute subtiri si le adaugam aluatului.
Amestecam cu o lingura de lemn, deoarece aluatul este foarte moale si lipicios, pana cand inglobam maslinele in aluat.
Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il lasam la dospit 2 ore.
Paine rustica cu masline (gtyu)
Cu 20 minute inainte de terminarea perioadei de dospit, bagam in cuptor o cratita mai inalta (cca 30 cm inaltime si cu un diametru de 24cm) de inox cu capac de inox si il preincalzim la 220°C.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru bine pudrata cu faina ( aluatul este destul de moale, desi este elastic) si ii dam o forma rotunda,
Paine rustica cu masline (bg)Cand cuptorul a atins temperatura de 220°C, scoatem cu grija cratita (atentie mare sa nu va ardeti), scoatem capacul, punem painica noastra in cratita, o acoperim repede cu capacul si o bagam in cuptor.
O coacem 40 minute la 220°C, apoi scoatem capacul si o mai coacem inca 15 minute ca sa prinda o culoare frumoasa, uniforma.
Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca cca 10-15 minute in pozitie verticala. In acest fel, coaja va ramane crocanta dupa racirea completa.
Paine rustica cu masline (kkkkk)

Nessun commento:

Posta un commento