giovedì 9 maggio 2013

Ingrediente – Tarta cu sardine si masline verzi (forma patrata 18×18 cm)

  • 3 oua medii
  • 140 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 ml lapte la temperatura camerei
  • 70 ml ulei de masline
  • 100 g parmezan ras
  • 1 conserva sardine in suc propriu (215g)
  • 7-8 masline verzi
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Mod de preparare
  • Batem ouale cu o furculita pana cand se omogenizeaza (cca 1 minut). Adaugam alternativ, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, si laptele.
  • Adaugam parmezanul ras, maslinele verzi taiate in feliute subtiri, sardinele scurse de lichidul din conserva si zdrobite cu furculita, patrunjelul tocat marunt, sare si piper.
  • Amestecam pana cand obtinem un aluat omogen, nu mai mult.
placinta-cu-ton
  • Tapetam forma cu ulei/unt si faina, adaugam aluatul si il nivelam.
  • Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 minute.
  • O servim dupa ce s-a racit. Eu nu m-am abtinut si am taiat-o cat inca era calduta bine.
tarta-sardine copytarta-sardine

Nessun commento:

Posta un commento