Ingrediente – Tarta cu sardine si masline verzi (forma patrata 18×18 cm)
- 3 oua medii
- 140 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 100 ml lapte la temperatura camerei
- 70 ml ulei de masline
- 100 g parmezan ras
- 1 conserva sardine in suc propriu (215g)
- 7-8 masline verzi
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
- Batem ouale cu o furculita pana
cand se omogenizeaza (cca 1 minut). Adaugam alternativ, faina amestecata
cu praful de copt si ulterior cernuta, si laptele.
- Adaugam parmezanul ras, maslinele verzi taiate in feliute subtiri,
sardinele scurse de lichidul din conserva si zdrobite cu furculita,
patrunjelul tocat marunt, sare si piper.
- Amestecam pana cand obtinem un aluat omogen, nu mai mult.
- Tapetam forma cu ulei/unt si faina, adaugam aluatul si il nivelam.
- Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 minute.
- O servim dupa ce s-a racit. Eu nu m-am abtinut si am taiat-o cat inca era calduta bine.
Nessun commento:
Posta un commento