Blejska kremsnita
Inisor scumpa mea stiu ca si tie iti place cremsnitul asa ca iti dedic acest dulce absolut fabulos:
Ingrediente:
- un pachet foi cremes de 400 gr (eu le-am adus din tara si sunt 2 foi lungi)
- 6 oua
- 150 gr faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- 300 gr zahar
- 1 l lapte+ 100 gr lapte rece
- 1 lingurita rom alb (facultativ)
- 400 gr frisca
- 4 linguri zahar praf
Galbenusurile le batem spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar (150 gr) si zaharul vanilinat.
Cand si-au dublat volumul adaugam cele 100 gr lapte rece si apoi faina si mixam,
Turnam peste compozitia de galbenusuri jumatate din laptele care trebuie sa fie clocotit si mixam,
si turnam amestecul rezultat peste restul de lapte si punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa crema,
albusurile se bat bat,
cand sunt tepene adugam restul de zahar (150 gr) si mixam pana obtinem o bezea,
adaugam albusurile peste crema fierbinte si amestecam cu grija de jos in sus,
pana o inglobam perfect in crema de vanilie,
o trecem din nou pe foc pentru inca 5 minute si amestecam incontinuu.
Lasam un pic la racit crema, timp in care se va intari putin,dupa care o intindem pe foaie (atentie crema trebuie sa fie calda, nu fierbinte)
Dupa ce intindem crema dam prajitura la rece,
batem bat cele 400 gr frisca (puteti pune si mai multa daca doriti) si adaugam cele 4 lingurite de zahar pudra in timp ce o mixam,
intindem frisca peste crema care trebuie sa fie complet rece.
eu foaia de deasupra o tai intotdeauna in patrate de 6×6 cm si apoi aranjej patratelele deasupra. Fac acest lucru ca in momentul in care o tai, sa nu presez crema si sa iasa afara.
O pudram cu zahar pudra,
Si o lasam cateva ore ca sa se inmoaie. A doua zi e perfecta pentru ca se fragezesc foile. Eu am taiat-o la nici o ora dupa ce am terminat-o pentru ca a venit sotul la masa si a mancat o portie. I-a placut atat de mult incat mi-a “furat” jumaatte din prajitura si a dus-o colegilor lui la servici.
Inca o poza:
Este atat de buuuuuuna!!!!
Pofta buna si sper sa o incercati ca merita!!
Nessun commento:
Posta un commento